Felix "Pewdiepie" Kjellberg, Youtube-gigant. Arkivbild.
Felix "Pewdiepie" Kjellberg, Youtube-gigant. Arkivbild.
Nöje TT

Youtubekändisen Felix ”Pewdiepie” Kjellberg stängde ned sin Youtubekanal på fredagen – men inte den kanal som folk trodde att han syftade på.

I stället för att radera sin kanal med 50 miljoner följare – det överlägset största följarantalet på videosajten – lade Kjellberg upp en video där han syns radera en annan kanal med namnet ”Jack septiceye2”, en kanal som enligt Expressen bara hade två publicerade klipp.

Ni vet när ni skämtar och det blåses upp till enorma proportioner? Det här var skämtet, säger Kjellberg i klippet.

Skämtet kan ha varit ett försök att få upp mediernas ögon för vad Felix Kjellberg anser är försämrade villkor på Youtube. I ett flertal klipp har Kjellberg uttryckt sitt missnöje med en rad förändringar på videosajten. Bland annat gillar han inte att systemet för hur prenumerationer på olika användare och kanaler har ändrats.

Felix Pewdiepie Kjellberg, Youtube-gigant. Arkivbild.

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, Youtube-gigant. Arkivbild.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset