Michael Phelps firade ytterligare OS-guld med tre månader gamla sonen Boomer och flickvännen Nicole Johnson.
Michael Phelps firade ytterligare OS-guld med tre månader gamla sonen Boomer och flickvännen Nicole Johnson.

Allt han tar i blir till guld.Michael Phelps simmade hem OS-guld 20 och 21 i ordningen, och firade sedan med sin egen lilla guldklimp – sonen Boomer.– Jag hade velat hålla honom längre, men det var bra att han var vaken. Han sover oftast, sade Phelps.

Det känslosamma ögonblicket kom efter guldet på 200 meter fjäril.

Michael Phelps tog sig upp mot läktaren där hans flickvän Nicole Johnson satt. Väl där fick han sin tre månader gamle son Boomer i famnen och kramade och kysste sin guldklimp.

En stund senare var han tillbaka i bassängen och förde USA till seger på 4x200 meter fritt efter att ha simmat slutsträckan.

Det var OS-kungens tredje guld i Rio och 21:a totalt. Totalt har historiens främste olympier 25 OS-medaljer.

Segern på 200 meter fjäril var speciell för Phelps som tog revansch på Chad Le Clos, sydafrikanen som snodde guldet på distansen i London 2012 sedan amerikanen missat målgången.

Den här gången hade Phelps marginalerna med sig, vann på 1.53,36 och var bara fyra futtiga hundradelar före japanske överraskningen Masato Sakai. Ungerns Tamas Kenderesi tog bronset och Chad Le Clos missade medalj.

– Jag ville ha den där tillbaka. Den distansen har betytt mest för mig och nu var det sista gången någonsin jag simmade den. Det fanns inte på världskartan att jag skulle missa den chansen, sade Phelps som slutade efter OS i London, gjorde comeback för två år sedan och nu ska lägga badbyxorna på hyllan – är det i alla fall tänkt – efter Rio.

I lagkappen vann USA på 7.00,66 och var nästan 2,5 sekunder före Storbritannien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset