Wolfgang Pichler. Arkivbild.
Wolfgang Pichler. Arkivbild.

Wolfgang Pichlers comebackår i skidskyttelandslaget var lovande.I vinter ska nästa steg tas.– Flera pallplatser är målet, säger landslagstränaren.

Den 61-årige tysken reste på onsdagen till Idre, där landslaget ska ha ännu ett i raden av träningsläger. Försäsongen har bjudit på hårdare träning än tidigare, vilket förhoppningsvis också ska synas i resultatlistorna i världscupen.

– Vi tränar fler timmar. Vi ska träna runt 10–15 procent mer och det ser ut som att nästan alla har lyckats med det. Och resultaten på träning ser bra ut om man jämför med förra året, säger Wolfgang Pichler när TT träffar honom på Arlanda.

Vill man se det positivt kan man säga att det var flera unga åkare som tog stora kliv framåt förra säsongen. Vill man se det negativt kan man också konstatera att det inte blev en enda pallplacering – och att de bästa åkarna i totala världscupen inte blev bättre än 29:a (Fredrik Lindström) och 38:a (Mona Brorsson).

– Vi måste komma närmare världseliten och det betyder också att vi måste nå pallen ett par gånger, säger Wolfgang Pichler, som också tycker att det är realistiskt att hoppas på åtminstone en blågul medalj i OS i Pyeongchang 2018.

VC-säsongen inleds om ganska exakt en månad, när Östersund traditionsenligt är värd för de första tävlingarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset