Piloten skulle precis gå på sitt flyg på Detroit Metropolitan Wayne County Airport.
Piloten skulle precis gå på sitt flyg på Detroit Metropolitan Wayne County Airport.

En pilot skapade problem för påskfirare på väg från Detroit med flygbolaget American Airlines på lördagen. Flyget fick ställas in då prover visade att han var berusad och mannen greps.

En pilot greps på påskafton då han misstänktes vara berusad, enligt Federal Aviation Administration (FAA), en luftfartsmyndighet i USA, rapporterar ABC News.

Det var personalen på flygplatsen som uppmärksammade att piloten betedde sig konstigt och luktade alkohol och kontaktade då polisen.

Han fick både göra utandningsprov och ta blodprov, vilka visade att han hade mer alkohol kroppen än vad som är tillåtet för piloter och han greps, enligt ABC News.

►LÄS MER:  Geting hindrade flyg från att sticka

American Airlines kommenterade händelsen i ett uttalande:

”Detta är en allvarlig händelse och vi samarbetar med lokal polis och Federal Aviation Administration med utredningen. Vi kommer att hantera detta fall på ett lämpligt vis, då våra kunders säkerhet och anställda är vår högsta prioritet. Flight 736 ställdes in och vi rekommenderar våra kunde till andra flyg. Vi ber om ursäkt till våra kunder för störningen i deras resplaner."

Flyget skulle lämna Detroit strax innan sju på morgonen men fick ställas in eftersom piloten greps, något som inte var populärt bland de ungdomar på flyget som nu har sin motsvarighet till påsklov, spring break, som twittrade om händelsen. 

►LÄS MER:  Pilot nödlandade jet – för att rädda frysande hund

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset