Hunden Simba med sin husse.
Hunden Simba med sin husse.

När piloten insåg att värmesystemet i lastutrymmet inte fungerade tog han beslutet att landa planet – som var på väg till Toronto – i Tyskland, för att släppa av en frysande hund.

En pilot som flög 232 passagerare från Tel Aviv mot Toronto fattade häromdagen ett ovanligt beslut. När han upptäckte att värmeelementen i lastutrymmet inte fungerade bestämde han sig för att ”nödlanda”, för att rädda en frysande hund.

– Temperaturen föll, och det är väldigt kallt på de höga altituderna där våra plan flyger, sa Peter Fitzgerald som är talesperson för flygbolaget Air Canada till Huffington post.

– Ett värmeelement är normalt sett inte en vital del, men på just den här flighten fanns det ett levande djur i utrymmet. På den altituden kan det bli väldigt obekvämt, och situationen kunde ha blivit livshotande om flighten hade fortsatt.

LÄS MER: Ingrid, 34, köpte flygbiljett för 10 000 – fick minus en miljon på kontot

Piloten fattade alltså beslutet att landa planet för att rädda den förmodat nedkylda hunden. I Frankfurt i Tyskland släpptes hunden Simba och hussen av för att fortsätta resan på ett annat, förhoppningsvis varmare, plan.

Flygbolaget erkänner att det inte var en önskvärd åtgärd att behöva göra den oplanerade landningen, men att de flesta var positiva till beslutet och att alla som fick lida ekonomiskt av ändringen har blivit kompenserade.

Och framförallt räddade piloten förmodligen ett liv.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur