Andrepiloten som misstänks ha kraschat Germanwingsplanet medvetet hade sjukintyg för samma dag som planet kraschade, uppger åklagare.

Enligt den tyska åklagarmyndigheten dolde andrepiloten Andreas Lubitz sin psykiska sjukdom för sin arbetsgivare, rapporterar Reuters. Inget självmordsbrev ska ha hittats i de husrannsakningar som gjorts i två bostäder.

Däremot ska utredarna ha hittat sönderrivna dokument som visar på en aktuell sjukskrivning.

– Vi har hittat något som nu ska analyseras. Vi kan inte säga vad i nuläget, men det kan vara en betydelsefull ledtråd, sa en talesperson för polisen först till Daily Mail.

Enligt Spiegel handlar det alltså om dokument som visar att Andreas Lubitz var sjuk och fick medicinsk behandling.

Åklagarmyndigheten avfärdar också alla politiska eller religiösa motiv.

I natt kom också uppgifter om att andrepiloten fick psykiatrisk vård under ett och ett halvt år och fortfarande hade kontakt med doktorer. Uppgifterna kommer från tyska tidningen Bild.

Under ett och ett halvt år fick Andreas Lubitz psykiatrisk vård för en tung depression, skriver tidningen som citerar interna dokument från Lufthansa.

Lufthansa vill inte kommentera Lubitz hälsa, men under gårdagens presskonferens framhöll företagets vd att piloten bedömts som säker:

- För sex år sedan var det ett långt avbrott i hans utbildning. Men efter att han godkänts fortsatte han och klarade av alla följande prover och kontroller med glans, säger Carsten Spohr, chef för Germanwings moderbolag Lufthansa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset