VD:n Daniel Moverare: "Om vi får gissa rör det sig inte om något pojkstreck".
VD:n Daniel Moverare: "Om vi får gissa rör det sig inte om något pojkstreck".

Mitt under arbetet med att bekämpa en skogsbrand blev flera piloter bestulna på utrustning. Det rör sig om saker värde över 50 000 kronor, menar VD:n för flygbolaget. "Tacken man får är att bli av med grejer”, säger han till Metro.

Under skogsbranden i Grötingen i Jämtland har ett tiotal helikoptrar hjälpt till med att vattenbomba området. När piloter från Jämtlands Flyg AB hade parkerat helikoptern för att tanka blev de bestulna på sina väskor.

”Det känns inte alls roligt”

– Det känns inte alls roligt. Piloterna och alla runt omkring har hjälpt till dygnet runt för att vi ska få bukt på bränderna, och tacken man får är att bli av med grejer. Det känns inte positivt på något sätt, säger Daniel Moverare till Metro. 

LÄS MER: Fallande träd utsätter brandbekämparna för stora risker

Han uppskattar att saker till ett värde av minst 50 000 kronor har gått förlorade i samband med händelsen.

– Under tiden vi tankade hade någon eller några varit där och stulit personliga saker, verktygsväska och även tillbehör till helikoptrarna, bland annat lyftanordningar, fortsätter han. 

Foto: Jämtlands Flyg AB

”Inget pojkstreck”

Under veckan har det varit mycket personal omkring grusgropen som de varit stationerade vid, förklarar Moverare, men nu var det bara Jämtlands Flyg kvar.

– Om vi får gissa rör det sig inte om något pojkstreck. För de väger lite grann de här lyftanordningarna. De måste ha haft en bil, gissar jag.

LÄS MER: Tre män ”skulle bara grilla klart” – polisen fick släcka med hink

Händelsen är nu polisanmäld. Under natten fick de hjälp med att bevaka grusgropen.

– Hemvärnet har varit där och vaktat under natten, så en stor eloge till dem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om bränder brott