Mikael Appelgren och Jan-Ove Waldner. Arkivbild.
Mikael Appelgren och Jan-Ove Waldner. Arkivbild.

Bordtennislegendarerna Jan-Ove Waldner och Mikael Appelgren skulle ha gästat Viasats OS-studio under torsdagen och fredagen för att prata om OS-turneringen.

Men de bojkottar Viasat eftersom de inte anser att tv-kanalen visar tillräckligt med bordtennis från OS, framför allt att inte svenska matcher visas.

"Hur ska jag kunna kommentera något som jag inte ens kan få se. Jag har ändå alla deras kanaler", säger Appelgren till bordtennisförbundets webbplats.

För Expressen utvecklar Appelgren sitt resonemang:

– De visade inte Matilda Ekholms match till exempel. Men de sände två fotbollsmatcher som var helt ointressanta, för Sverige spelade inte den gruppen, säger Appelgren.

Viasats sportchef Per Nunstedt är förvånad över Waldners och Appelgrens reaktion, och säger att man sänt fyra stora svenskmatcher från OS.

– Vi satsar med kommentatorspar och bortennisreporter samt med Jörgen Persson som expert på plats i Rio. Och dessutom har vi haft ett längre bordtennisblock för den breda publiken. Men "Äpplet" och J-O är fria att tycka vad de vill, säger Nunstedt till Expressen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset