Karlskronajubel efter Joachim Rohdins 1–0-mål.
Karlskronajubel efter Joachim Rohdins 1–0-mål.

Utklassat och stundtals utbuat.Ett desorienterat Djurgården hade ingenting att säga till om i 0–4-förlusten hemma mot Karlskrona.– Mental kollaps i andra perioden, säger backen Alexander Urbom.

Djurgården var SHL:s fjärde bästa hemmalag i SHL förra säsongen med endast fem förluster efter ordinarie tid på 26 matcher i Stockholm.

Efter bara en veckas spel av den här säsongen har laget förlorat två av två möjliga, och ligger i botten av hemmatabellen.

På onsdagskvällen lyste Djurgårdens rättadresserade passningar med sin frånvaro. Karlskrona, nykomling förra säsongen, vann rättvist med 4–0 på Hovet efter att samtliga mål fallit på 17 minuter i den andra perioden.

– Vår andra period är fantastisk, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.

Rohdin tvåmålsskytt

Bortalagets nykomponerade andrakedja med danske lagkaptenen Morten Madsen som center och Joachim Rohdin och Marcus Paulsson som komplement hade en härlig kväll och låg bakom två av fyra mål. Rohdin målskytt båda gångerna, när laget inkasserade sin andra raka SHL-seger.

Djurgården, som fick ett mål bortdömt för spark i första perioden, klev av isen i den andra perioden till tonerna av busvisslingar från majoriteten av de 5 258 personerna i publiken.

– Vi vinner inte några närkamper, tappar hur mycket puck som helst i mittzon. Det är svårt att säga hur det kan bli så. Jag har ingen bra förklaring, det är riktigt pinsamt på hemmaplan – inför våra fans – att spela på det sättet, säger Alexander Urbom till TT.

25-årige Urbom, inlånad från Skellefteå, visade frustration genom att slå av klubban mot sargkanten efter det fjärde insläppta målet.

– Det är inget man ska göra. Men det var många som var frustrerade.

Drömstart för Jönsson

Karlskronas seger innebar en drömstart för målvakten Johannes Jönsson som fick hålla nollan i sin SHL-debut för klubben sedan han värvats från fjolårets succélag i hockeyallsvenskan, Tingsryd.

– Känslan är sjukt skön. Men jag hade vrålstrul i första perioden och hade tur som kom undan med blotta förskräckelsen, säger han till TT.

27-årige Jönsson, som gjorde sin åttonde SHL-match i karriären, räddade samtliga 30 skott och höll nollan i sin första match i högsta serien sedan säsongen 2014–2015.

– Så här bra har det aldrig gått tidigare, säger han med ett leende.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset