Sajten Nyheterna Sverige har gjort satir av nyheten om ett barn som drömde mardrömmar av Alfons Åberg – och nu hörs åter de indignerade klagoropen i svenska Facebook-forum.

Nyheterna Sverige – en av de tidigaste posterna på Viralgranskarens varningslista över sajter som sprider fejkartiklar – har seglat upp på sistone.

Satirsajten har slagit mynt av uppmärksamheten kring en förskola i Malmö som stoppade filmvisning sedan ett barn drömt mardrömmar efter att ha sett en Alfons Åberg-film.

Nyheterna Sverige har nu kopierat historien och publicerat en artikel om att en 6-åring har börjat drömma mardrömmar om apan Herr Nilsson och ett föräldrapar som är kritiska till innehållet i Astrid Lindgrens böcker om Pippi Långstrump.

►LÄS MER: Här är Storken – Jakob, 20, lurade hela Sverige

"Jag och min man tycker att det är oerhört kränkande att de tvingar vår son titta på sådana här hemskheter, skriver mamman Ulla Bullah till Nyheterna Sverige."

Artikeln har kring 6 000 interaktioner på Facebook och kommentarerna är av det upprörda slaget.

Men artikeln är alltså fejk och en hel del som spritt den har fått mothugg i kommentarsfälten:

Den påhittade skribenten Kaj Liljeroth står som artikelförfattare.

Nyheterna Sverige hette tidigare Nyheterna24 och "Kaj" kommenterade namnbytet så här 2012: "Vi var tvungna att byta namn när "Nyheter 24" lackade ur. Vi fick även ta emot diverse hot och anklagelser. Några av mina kollegor fick sjukskriva sig på grund av rädsla och stress."

Just nyhetssajten Nyheter24 har intervjuat Kaj Liljeroth om en av hans mest spridda historier – en man som hade sex med ett getingbo och dog.

►"Nyhet" om man som hade sex med getingbo gör succé

Den "nyheten" plockades bland annat upp av International business times, som sedan skamset fick medge att de gått på en nit.

Det är oklart vem som står bakom Nyheterna Sverige på riktigt, men eftersom det ligger annonser på sajten så tjänar personen pengar på varje ilsket klick.

Här kan du kolla om sajter är fejk:

►Till Viralgranskarens varningslista!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset