Gerard Piqué i sin sönderklippta tröja i VM-kvalmatchen mot Albanien.
Gerard Piqué i sin sönderklippta tröja i VM-kvalmatchen mot Albanien.

Gerard Piqué ska sluta i det spanska fotbollslandslaget efter VM 2018. Skälet är supportrarnas kritik.– Jag är trött på den, säger mittbacken.

Den frispråkige Piqué har dragit på sig supportrarnas missnöje vid flera tillfällen. Han har buats ut en hel landskamp efter att ha skämtat om Real Madrids Cristiano Ronaldo. Men framför allt är han inte omtyckt eftersom han stödjer kampen för ett Katalonien separerat från Spanien.

I VM-kvalmatchen mot Albanien hamnade han i supportrarnas fokus för att han klippt av ärmarna på landslagströjan och i stället körde med en långärmad vit tröja under den vita bortatröjan. Supportrarna ilsknade till då de trodde att han klippt bort den gulröda mudden på kortärmströjan. Men på den långärmade som han klippte i var mudden vit.

– Jag klippte av ärmarna för att de var för korta och det störde mig, säger han, och utvecklar hur han känner för supportrarnas kritik.

– Jag har försökt alltting, men nu klarar jag inte mer. Det här med ärmmuddarna var droppen. De har lyckats döda glädjen med att spela för Spanien. Jag kommer inte vara mer än 31 år i Ryssland, men jag slutar ändå.

– Efter VM hoppas jag få vara i fred.

Barcelona-försvararen har spelat 86 landskamper och har vunnit VM 2010 och EM 2012. Han var också med i VM 2014 och EM 2016. Piqué säger att han vill stanna till och med VM eftersom han tycker att det är spännande med den nye förbundskaptenen Julen Lopetegui.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset