Den omstridda sidan Pirate Bay har kommit med en ny funktion där användarna kan strömma ned filmer och tv-serier som om du kollade på Netflix. "De är påtagligt ointresserade av att upphöra med sin verksamhet eftersom de tjänar för bra på den", säger Henrik Pontén som är jurist på Rättighetsalliansen till IDG.

Den nya knappen.

Pirate Bay har sedan webbsidan startade 2003 blivit världens största källa för fildelning med sina över 10 miljoner filer. Webbsidan, som varit i luven med rättsväsendet sedan starten, använder sig av så kallade torrent-filer som innebär att du laddar ner filen av andra personer som har filen du vill ha.

► LÄS MER: Pirate bay blockeras i Norge
 

Nu har sajten en ny funktion som gör att användarna kan kan strömma ned filmer och tv-serier direkt som om du kollade på Netflix, Viaplay eller Hbo Nordic.

Det skriver bland annat Torrentfreak.

Enligt IDG blir det färre och färre olagliga fildelningssajter på den svenska marknaden, dock blir de som finns kvar mer och mer professionella. 

– För två år sedan tittade vi på ett 20-tal svenska aktörer, nu är det nere i ett fåtal. De är påtagligt ointresserade av att upphöra med sin verksamhet eftersom de tjänar för bra på den, säger Henrik Pontén som är jurist på Rättighetsalliansen till IDG.

► LÄS MER: Karl tröttnade på SF:s hemsida – och skapade sin egen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott