För två veckor sedan tävlade On Track Piraten i VM-loppet i New York. På lördagen var han tillbaka i Sverige och vann CL Müllers Memorial på Jägersro.– On Track Piraten är helt underbar, sade segerkusken Johnny Takter.

On Track Piraten fick ett fint lopp som tvåa i andraspår. Inne på upploppet kopplade han ett klart segergrepp på ledaren Takethem och vann med tre säkra längder. Ännu en topprestation av åttaåringen som dessutom travade svenskt rekord över lång distans, 1.11,7.

– Det är något speciellt att få chansen att köra dom här fina guldhästarna. Hans Strömberg (tränare) presenterar hästen i väldigt fint skick varje gång. Hästen har ju åkt mellan Dalarna och USA för bara 14 dagar sedan men han klarar det också, sade Takter som inte har kört hästen sedan 26 juli.

Takter har haft ett par månaders ledigt från travet och laddad batterierna. Nu är han tillbaka, mer segersugen än någonsin.

Tredje segern

On Track Piraten vann för tredje gången och det är bara Frances Bulwark som har fler vinster i det klassiska storloppet. Stoet tog fem raka segrar mellan 1949-1953.

– Han är fantastisk och man blir så otroligt stolt som tränare. I dag var han dessutom lugnare och coolare än någonsin tidigare vilket är bra. Och han klarar resorna utan problem. Med god hjälp förstås av Maja (Bäckman), hon är en väldigt bra hästskötare och har stor del i framgångarna, sade Hans Strömberg.

Förstapriset var 400 000 kronor och On Track Piraten har därmed sprungit in 12 849 710 kronor. Det ger honom plats numer 27 av landets vinstrikaste hästar. Victory Tilly toppar listan med 37,7 miljoner kronor.

Eftersom On Track Piraten är valack får han inte delta i de stora loppen i Frankrike. Strömberg siktar närmast på guldfinalen på Solvalla om en månad.

Segrar för mindre tränare

Strömberg är en liten tränare med bara 20 hästar i träning i Rättvik. Pär Hedberg, med proffslicens på Axevalla, är också en liten tränare med 26 hästar i stallet.

Hedberg tog hem de två första V75-loppen med Aron Palema (Johnny Takter) och Diva Deo som kördes till seger av lärlingen Linus Svensson.

– Jag är lycklig och lättad. Det var dessutom första segern på Jägersro, det kan inte bli bättre. Diva Deo är helt makalös och jag är väldigt tacksam som får chansen att köra henne, säger Linus Svensson.

Axevallatränaren Pär Hedberg har inte haft samma fina år som 2015 då stallet körde in över 3,5 miljoner kronor och vann 46 lopp.

– Det har strulat en del med hästarna och det har inte blivit tillräckligt många starter. Men nu funkar det bra och nu har stallet tagit tre V75-vinster på kort tid, sade Pär Hedberg.

Favoriterna radade upp sig på V75 och det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt. Det innebär dubbel jackpot nästa lördag i Eskilstuna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset