En treårig pojke från South Carolina lekte med pistolen när skottet avlossades.
En treårig pojke från South Carolina lekte med pistolen när skottet avlossades.

Medan modern satt och tittade på teve riktade den treåriga pojken pistolen mot sig själv – och ett dödande skott avlossades. Än är det oklart hur han fått tag på vapnet.

I söndags eftermiddag satt en treåring från Rock Hill, South Carolina, ensam i sin mammas sovrum och lekte med en pistol, som han råkade avfyra, rapporterar Mark Bollinger för NBC News.

Pojken fördes till Piedmont Medical Center, där han dödförklarades. Hans mamma berättade till polisen att hon tittade på teve när hon hörde skottet.

–  Jag vände mig om, och där satt min son med vapnet i sängen, sade modern till WCNC.

►LÄS MER:  Polisen: Var femte pistol trasig

Fadern var inte hemma vid tidpunkten, och den 10-åriga systern var i en annan del av huset. Polisen håller på att utreda var pistolen fanns, och hur pojken kunnat få tag på den.

Det här är andra gången på en månad som ett småbarn i Rock Hill avfyrar en pistol. I mitten av oktober avlossade en tvååring ett skott mot sin 40-åriga mormors rygg medan hennes syster körde bilen som de tre satt i. Pistolen hittade han i en handväska bakom passagerarsätet. Skottet gick genom stolen och ryggen på mormodern, som lyckligtvis klarade sig med livet i behåll. 

►LÄS MER:  Ettåring hade pistol i munnen – filmades av föräldrarna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott