Globen utrymdes och konserten ställdes in.
Globen utrymdes och konserten ställdes in.

En pistolbeväpnad person tog sig in i Globen i samband med U2:s konsert på söndagskvällen. Personen är nu identifierad – och polisen har lämnat in en anmälan mot sig själva, rapporterar Expressen.

Söndagskvällens U2-konsert i Globen fick ställas in – då en person med pistol ska ha tagit sig in i arenan.

Polisen har nu lämnat in en anmälan mot sig själva och fallet utreds av Särskilda åklagarkammaren – som utreder just poliser eller civilanställda, rapporterar Expressen.

– Det skulle kunna vara så att det rört sig om något form av misstag. Vi har tagit emot en anmälan som kommer från polisen själva. De skickar den till oss och sedan får vi undersöka vad som har hänt, säger Jan Friberg, kommissarie vid polisens internutredningar, till Aftonbladet.

Brottsrubriceringen är tjänstefel alternativt vapenbrott. Det finns i nuläget ingenting som tyder på att det ska ha varit ett hot som var riktat mot någon av medlemmarna i U2.

►LÄS MER: Pengarna tillbaka efter U2-kaoset

Arrangörerna uppgav under söndagskvällen att det skulle vara tekniska problem som orsakade utrymningen av Globen. Senare under kvällen gick polisen ut med att det var av säkerhetsskäl som konserten tvingades ställas in.

U2-konserten ska nu genomföras på tisdag i stället. De biljettköpare som inte har möjlighet att närvara får pengarna tillbaka enligt arrangören. Eventuella rese- och hotellkostnader ersätts dock inte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset