Mannen rånades i sin bostad under pistolhot och efter att chocken lagt sig blev han så arg att han sökte upp rånarna för att få tillbaka sina saker. 
Mannen rånades i sin bostad under pistolhot och efter att chocken lagt sig blev han så arg att han sökte upp rånarna för att få tillbaka sina saker. 

Mannen rånades i sin bostad under pistolhot. Men när den första chocken lagt sig tog ilskan över och mannen bestämde sig för att söka upp och kräva tillbaka sina saker från rånarna.

De tre gärningsmännen, varav en kvinna, döms nu vid Malmö tingsrätt till fängelse för rån.

Händelsen inträffade i ett flerbostadshus i Malmö i juli i år. Offret, som bodde granne med gärningsmännen, väcktes av att den nu dömda kvinnan ropade på honom genom brevinkastet. När han öppnade dörren trängde sig de tre rånarna, utrustade med ett stämjärn och pistol, in.  För att kunna arbeta ostört hade gärningsmännen dessförinnan klistrat för titthålen till grannarnas lägenheter. Med sig hade de en resväska som de packade ner bytet i. Rånarna tog bland annat med sig en klocka, två schampoflaskor och ett USB-modem innan de försvann. Drygt en halvtimme efter överfallet bestämde sig offret för att kräva tillbaka sina saker.

”Jag kan inte klara mig utan internet och jag var så arg att jag inte tänkte på att de kunde ha kvar pistolen”, säger mannen i förhör.

Han knackade på hos rånarna och fick då tillbaka sitt USB-modem och en schampoflaska.

Alla tre dömda är sedan tidigare väl kända av polis. Pistolen visade sig senare vara en leksak. Kvinnan som höll i pistolen döms till ett år och två månaders fängelse medan de två männen döms till ett år vardera. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset