Som onlinepizzatestare testar du olika maträtter, tar kort på dem och lägger upp på Instagram där du betygsätter dem.
Som onlinepizzatestare testar du olika maträtter, tar kort på dem och lägger upp på Instagram där du betygsätter dem.

Nu är det hög tid att söka sommarjobb. Trots att jobben är färre i år, verkar det inte finnas brist på udda extraknäck. Vad sägs om att vara ”onlinepizzatestare” och få lön i form av mat?

I tider när rykten om produkter och varumärken sprids som en löpeld i sociala medier, gör företag ständiga försök att få konsumenter att agera reklampelare. På ett lite okonventionellt sätt utlyser därför appen Onlinepizza ett jobb som pizzatestare – där lön ges i form av mat.

Jobbet går ut på att prova och recensera hämtmat av olika slag, allt från thai-mat och sushi till pizza och kebab. För att söka måste man vara student och ha ett Instagram-konto där man lägger upp bilder på maten och betygsätter den. På så vis kan företaget marknadsföra sina rätter – och samtidigt ta reda på om unga uppskattar dem.

►LÄS MER: Så fixar du sommarjobbet

– Det är väldigt många som älskar pizza och mat så här ges de möjligheten att äta mat helt gratis under hela sommaren samtidigt som vi får veta hur bra våra restauranger är, säger Josefine Jerndahl, presskontakt på Onlinepizza till Metro.

Varför betalar ni studenterna i form av mat och inte pengar, är de inte behov av båda? De gör ju ändå reklam för era produkter på Instagram?

– De får också en ersättning per uppdrag som ligger på 40 kronor. Totalt ska de ta tio bilder vilket totalt blir en ersättning på 400 kronor, men vårt fokus ligger på själva maten eftersom det är den tjänsten vi erbjuder, säger Josefine Jerndahl.

Har ni fått in några ansökningar än?

– Vi har fått in runt 120 stycken hittills vilket är jättekul, vi trodde nog inte att så många skulle vara intresserade. Vi vill ha en pizzatestare i varje stad så totalt rör det sig om 7 jobb som vi kan erbjuda, så det är hård konkurrens säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset