Programledaren Kjell Eriksson gillar att resa själv - och gärna i storstäder. I veckans resintervju berättar han om ett läskig upplevelse i Gambia och han på bjuder på ett lite udda restips.

 Bästa resminnet …

– När jag var tre dagar alldeles själv i Tokyo. Det var väldigt speciellt att  befinna sig på egen hand i en så annorlunda kultur. Som en upptäcksfärd lite grann. När jag varit ensam i Paris eller London har jag bara blivit en i mängden. Men i Japan kände jag mig lite som en rymdvarelse, och då blev det liksom ett större äventyr.
 
Värsta resminnet …
– En gång när jag var i Gambia blev jag rejält lurad, det var himla trist. Det var några killar som ville att jag skulle följa med dem ”runt hörnet”. Det var förstås supernaivt av mig att göra detta men så blev det i alla fall och helt plötsligt befann jag mig mitt i en rejäl soppa. Jag och min kompis fick till slut fly i en både taxi och till fots, det var väldigt omskakande faktiskt.
 
Favoritresmål …
– Får man säga storstad? Då säger jag det. Jag gillar förstås palmer och stränder också men problemet är ju att verkligheten sällan stämmer överens med bilderna i katalogen. Dessutom är det så enformigt att ligga på en sandstrand.
 
Det packar jag alltid ner 
i resväskan …
– Jag är expert på att utifall att-packa. Tänk om jag det börjar regna, tänk om jag får för mig att jogga… Så det slutar alltid med att jag tar med mig för mycket.
 
Det första jag gör på hotellrummet …
– Kollar nödutgångarna. Sen ringer jag receptionen och tar reda på mellan vilka tider frukosten serveras.
 
Restipset …
– Res i en genomskinlig regnrock! På det sättet ser alla tullvakter på flygplatserna att du är ”grön” och släpper förbi dig i kön direkt. Skämt och sido så tycker jag att det är väldigt frustrerande att tjafsa med bälten och mynt och 2000 formulär så fort man ska in i ett nytt land…
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset