Vrakdelar och personliga tillhörigheter låg utspridda på marken där planet hade kraschat.
Vrakdelar och personliga tillhörigheter låg utspridda på marken där planet hade kraschat.

Tidigt under söndag morgon kraschade ett plan i Etiopien med 157 passagerare ombord. Fyra svenskar ska ha befunnit sig på flygplanet.

Planet hade precis lyft från Etiopiens huvudstad, Addis Abeba, och var på väg mot Nairobi, Kenya, när det störtade, rapporterar Reuters.

Enligt en representant från flygbolaget Ethiopian Airlines befann sig fyra svenskar ombord. Enligt AFP ska varken passagerare eller kabinpersonal ha överlevt. 

LÄS MER: Flygplan störtade – 189 personer ombord

Planet är av samma modell, en Boeing 737, som det som störtade i Jakarta i Indonesien i oktober förra året.

Det är fortfarande oklart varför planet störtade. Enligt Hans Kjäll, flygsäkerhetsanalytiker, är det möjligt att planet har haft samma problem som det som kraschade i Indonesien.

– Något har inträffat med styrsystemet eller autopiloten. Vi kan i nuläget inte säga exakt vad som har hänt, men det liknar det som inträffade i Indonesien, säger Hans Kjäll till SVT.

LÄS MER: Buss exploderade i centrala Stockholm

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset