Al-Qaida planerade nya terroristattacker på tioårsdagen av 11 september.
Al-Qaida planerade nya terroristattacker på tioårsdagen av 11 september.

Terroristplaner som skulle döda hundratals civila har hittats i materialet som beslagtogs från Usama bin Ladins hus. I tillslaget mot bin Ladins hus fick den amerikanska styrkan med sig fem datorer, tio hårddiskar och mer än 100 lagringsenheter, enligt The Daily Mail.

En regeringstjänsteman berättade för Wall Street Journal att de planerade att "attackera Amerika under symboliska tider och genom kollektivtrafiken". Handskrivna anteckningar i en bok beskriver hur Al-Qaida planerade en terrorattck mot den amerikanska järnvägen på tioårsdagen av 9/11. Enligt anteckningarna har terroristattacken planerats sen februari förra året. Planen var att sabotera tågrälsen, på en obestämd plats i USA, så att ett tåg skulle falla av spåren och utför en bro eller en dal, skriver The Daily Mail.  

Enligt övrigt material som beslagtagits planerade Al Qaida också att slå till mot Washington, New York, Los Angeles och Chicago på datum som den fjärde juli, julafton och öppningsdagen av FN.

I ett uttalande säger Homeland Security´s pressansvarige, Matt Chandler, att de har skickat ut ett meddelande till sina tågpartners om de potentiella hoten som Al-Qaida planerade och att de bör ha ett förhöjt tillståndet av vaksamhet. "Vi har inga uppgifter om något överhängande terrorhot mot järnvägssektorn i USA, men vi ville göra våra partners medvetna om de påstådda planerna" sa Matt Chandler till ABC News. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset