Jätteprojektet att bygga en familjepark med vattenland och sagopark i Hågelby har gått i stöpet. Botkyrka kommun och Familjen Lindgren AB har avbrutit sitt samarbete.

Den planerade familjeparken i Hågelby stoppas. Anledningen är att parterna, Botkyrka kommun och Familjen Lindgren AB, inte är överens om innehållet i det exploateringsavtal som skulle tecknas.

I måndagen lämnade Familjen Lindgren besked om att de ville avbryta samarbetet, enligt ett pressmeddelande från Botkyrka kommun.

– Vårt arbete tillsammans med Familjen Lindgren AB har pågått i flera år och vi har haft goda förutsättningar för ett framgångsrikt samarbete, säger Katarina Berggren (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

– Det är verkligen att beklaga att samarbetet nu avbrutits. Vi får ta med oss erfarenheter och lärdomar i framtida samarbeten och projekt.

Planerna som fanns för Hågelby vara att utveckla utflyktsmålet till en familjepark med camping, vattenland och sagopark. Enligt Botkyrka kommun skulle familjeparken ha gett ytterligare en miljon besökare till kommunen, 200 heltidsjobb och 800 deltidsjobb på sikt, och byggstarten var planerad till i år.

Men kommunens styrande majoritet har varit splittrad i frågan. Miljöpartiet har ifrågasatt familjeparken och kommunalrådet Dan Gahnström (MP) är nöjd över att samarbetet kring parken avbryts:

– Äntligen läggs ett ekonomiskt och miljömässigt fullständigt ohållbart projekt ner, säger Dan Gahnström i ett uttalande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset