17-åringen rusade in på planen under en allsvensk match i augusti och överföll Östersunds målvakt Aly Keita. Åklagaren vill att han döms till ungdomstjänst.
17-åringen rusade in på planen under en allsvensk match i augusti och överföll Östersunds målvakt Aly Keita. Åklagaren vill att han döms till ungdomstjänst.

Åklagaren yrkar på ungdomstjänst som straff för 17-åringen som rusade in på planen under en allsvensk fotbollsmatch och misshandlade Östersunds målvakt Aly Keita. Det framgick vid rättegången i Jönköpings tingsrätt.

Om 17-åringen varit vuxen hade vice chefsåklagare Pernilla Törsleff krävt att han skulle dömas till fängelse i nio eller tio månader. Men med hänsyn till åldern föreslår hon i stället 90 timmars ungdomstjänst, rapporterar P4 Jönköping.

Pojkens ålder ledde också till att tingsrätten beslöt att större delen av onsdagens rättegång skulle hållas bakom stängda dörrar.

17-åringen sprang in på planen i slutet av matchen mellan Jönköping och Östersund på Stadsparksvallen den 15 augusti. Han har uppgett att han blev besviken när han insåg att han skulle förlora pengar, eftersom han spelat på ett visst resultat i matchen.

Pojken gick till angrepp mot Östersunds målvakt Aly Keita, som blev slagen och nerbrottad på marken. Han är åtalad för misshandel och grovt falsklarm. Enligt åtalet sade 17-åringen, när han greps på planen, att han ställt väskor med bomber under läktaren.

Domen kommer om två veckor.

Ställningen i matchen var 1–1 när pojken rusade in, och efter flera turer beslöt Svenska fotbollförbundets besvärsnämnd att det ska gälla som slutresultat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset