Växjös Geoff Platt. Arkivbild.
Växjös Geoff Platt. Arkivbild.

Geoff Platt värvades till Växjö för att göra mål.Senaste SHL-matcherna har det lossnat och mot Malmö avgjorde han.– Att jag inte producerade i början var frustrerande, sade Platt efter 2–1-segern.

Den 27 oktober vann Växjö med 3–0 borta mot Malmö. En av smålänningarnas bästa prestationer den här säsongen.

Geoff Platt – som i somras värvades från CSKA Moskva efter många år i KHL – satte då elegant slutresultatet i mittperioden.

När lagen möttes igen, den här gången i Växjö, klev han åter fram. Halvvägs in i matchen höll den 31-årige forwarden sig framme på en målvaktsretur efter Cory Murphys avslut.

– Vi förtjänade det. Vår lina jobbade väldigt hårt, sade kanadensaren Platt, som spelar i det vitryska landslaget.

Han upplever att det skiljer en del mellan att spela i KHL och SHL och att det har varit en omställning. Men just att vara mycket framför och runt motståndarens mål startade för Platt under förra säsongen i den ryska ligan.

– Jag har inte haft den rollen så mycket tidigare, men jag lärde mig snabbt. Min säsong blir bättre och bättre här.

I målform

Platt har nu nätat tre matcher i rad och står totalt på sju SHL-mål. Fem av dessa har kommit de sju senaste matcherna.

– Jag är en målskytt och det var därför Växjö tog hit mig. Att jag inte producerade i början var frustrerande, sade Platt, som under matchdagen även blev bötfälld för filmning i segern mot HV71 i förra veckan.

Växjö gjorde även 1–0 mot Malmö på en målvaktsretur från förre Växjö-målvakten Oscar Alsenfelt.

Dennis Everberg var målgöraren. Everberg – som spelat flera år i Malmös rival Rögle – inledde SHL-säsongen med fem mål på tre matcher, för att sedan gå mållös i 1,5 månad. Nu har han nätat två omgångar i rad.

"Inte i nivå"

Erik Forssell kvitterade i slutet av första perioden, men fler bortamål fick inte lagets tränare Peter Andersson se.

– Jag hade hoppats att vi skulle komma upp i en högre nivå. Vi slarvar med passningsspelet och det är för omständligt. Det går helt enkelt för sakta. Just nu har vi också problem med att göra mål och vi gör det inte tillräckligt jobbigt för dem, sade han.

Växjö finns trots segern kvar på sjunde plats, men avståndet upp till tvåan Brynäs, trean Malmö och fyran Karlskrona är bara fyra poäng.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset