Plocka din sallad i parken Örtspecialisten Lisen Sundgren vet hur man plockar ihop en sallad av det som naturen har att erbjuda.
Plocka din sallad i parken Örtspecialisten Lisen Sundgren vet hur man plockar ihop en sallad av det som naturen har att erbjuda.

Grönt. Kan man plocka ihop till sin egen sallad av det en park har att erbjuda? Ja, visst kan man det. Herbalisten Lisen Sundgren visar hur.

Lisen Sundgren är örtspecialist och har som röd tråd genom livet att leva ett naturligt liv. När Metro frågade henne om man kunde plocka ihop till en sallad av det naturen har att erbjuda var hennes svar: Självklart! Även om slutet av maj och början av juni är den bästa tiden på året att frossa i naturens skafferi så fanns det mycket att finna.

Platsen var Djurgården och Lisen hittade, tillsammans med Rosendals trädgårdsmästare Niklas Karlsson, snabbt många godsaker i skogen och på ängen som spansk körvel och rosblad. 
– Det är härligt att det vilda är tillgängligt för alla. Man behöver inte ha en egen trädgård för att kunna njuta, säger hon. 

Lisen har intresserat sig för naturens skafferi i flera år och nu har det börjat bli trendigt på lyxkrogar.  
– Det är vad vi har ätit sedan stenåldern och nu serveras det på finkrogar. I Kalifornien är detta något av de hetaste som finns, säger Lisen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset