Ett franskt par avled under en utflykt genom New Mexicos öken. Men genom den avlidna mammas kamera kunde polisen hitta bilder på parets nioåriga son och följa hans spår.

Under torsdagen hittades en nioårig pojke bredvid sin döda pappas kropp vid White Sands nationalmonument i den farliga New Mexico-öknen. Han var uttorkad men vid medvetande, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Den franska pojken hade tillsammans med sina föräldrar genomfört en utflykt genom New Mexicos öken. Öknen saknar vegetation och skugga, och personer som går genom öknen uppmanas att ta med sig åtminstone 4 liter vatten och att resa under de kalla timmarna på dygnet.

Den franska familjen hade bara med två halvlitersflaskor med vatten, och att föräldrarna gav det sista vattnet till sin son kan vara anledningen till att han överlevde.

► LÄS MER: Barnfamilj död i överdos – hittades i sovrummet

– De underskattade naturen, sa polisdetektiven David Hunter till nyhetsbyrån AFP.

Mammans kropp hittades av polisen som genomförde en rutinpatrullering. De kollade igenom kvinnans kamera och såg att hon rest med två andra personer. De följde hennes spår och kunde till slut hitta pojken och den avlidne pappans kropp.

Den nioåriga pojkens farfar tog flyget från Frankrike och kunde sedermera ta hand om honom och ta in honom på ett hotell i staden Albuquerque.

► LÄS MER: Bebisen Mary dog med kokain i kroppen – föräldrarna hindrade sköterskor från att besöka hemmet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset