En pojke har livshotande skador efter att han fått ett hjärtstopp utanför en skola i Halland.
En pojke har livshotande skador efter att han fått ett hjärtstopp utanför en skola i Halland.

På tisdagseftermiddagen kallades ambulans och polis till en skola på en ort strax utanför Halmstad där en 15-pojke hade fallit ihop medvetslös, i samband med att en skolbuss skulle hämta elever.

En privatperson påbörjade hjärt- och lungräddning på pojken och det arbetet fortsatte sedan i ambulansen när pojken fördes till sjukhus.

Det betraktades först som ett sjukdoms- eller olycksfall, men senare framkom uppgifter som eventuellt kan tyda på att pojken utsatts för våld innan han föll ihop. Men på tisdagskvällen fanns det fortfarande ingen tydlig bild av händelsen.

– Vi har än så länge inte fått klart för oss hur det har gått till och vem som kan ha gjort vad. Vi går vidare med det och söker vittnen till händelsen och hoppas kunna få uppgifter så vi kan styrka eller avfärda situationen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till TT.

Han uppger att, vad han vet, har polisen inte kunnat prata med pojken om vad som hänt. Sjukhuset i Halmstad informerar om att pojken har fått ett oklart hjärtstopp och att han vårdas på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador, rapporterar Hallandsposten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset