Franska poliser under en räd i samband med att en bil med sex misstänkta gasbehållare hittades nära katedralen Notre Dame i Paris.
Franska poliser under en räd i samband med att en bil med sex misstänkta gasbehållare hittades nära katedralen Notre Dame i Paris.

En 15-årig pojke har gripits i Paris, misstänkt för att ha förberett en "nära förestående våldsam handling", uppger två källor inom rättsväsendet. Planerna ska ha kopplingar till terrorgruppen IS.

Pojken har suttit i husarrest sedan Frankrike införde undantagstillstånd efter terrordåden i Paris i november då 130 människor dödades, enligt de båda källorna.

Varför 15-åringen varit placerad i husarrest är oklart.

Han greps i lördags för att ha planerat en attack på en offentlig plats i Paris, uppger den ena av de båda källorna. Den andra källan säger att 15-åringen haft kontakt med den terrormisstänkte Rashid Kassim, som styrt en av de kvinnor som greps förra veckan för planer på ett angrepp mot en tågstation i Paris.

Tidningen Le Monde rapporterar att Kassim befinner sig i Syrien. Han har använt sig av meddelandetjänsten Telegram för att mana till fler angrepp i Frankrike.

"Kvinnor, systrar, fortsätt, attackera. Var är bröderna? ... Hon drog kniv och slog en polis … Var är männen?" citerade Le Monde ett meddelande som Kassim sänt via Telegram.

En av de kvinnor som greps i torsdags, i samband med att polisen upptäckte en bil med gasbehållare nära katedralen Notre Dame i Paris, knivskar en polis innan hon kunde övermannas.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset