När den 19-åriga kvinnan började bete sig misstänksamt och drog sin resväska genom skannern anade gränspolisen misstankar. Men i stället för narkotika såg de figuren av en pojke som låg i fosterställning inne i väskan.
När den 19-åriga kvinnan började bete sig misstänksamt och drog sin resväska genom skannern anade gränspolisen misstankar. Men i stället för narkotika såg de figuren av en pojke som låg i fosterställning inne i väskan.

Pappan till den unga pojken som hittades i en resväska vid en gränskontroll i Spanien står nu åtalad för brott mot mänskliga rättigheter, rapporterar CBS News.

Det var i början av maj som en ung pojke från Elfenbenskusten smugglades i en resväska, och fastnade på bild i bagagescannern i La Cueta, Spanien.

När gränskontrollanter öppnade den silverfärgade väskan klättrade pojken, som tros vara runt åtta år gammal, ut.

– Jag kan bekräfta att en pojke gömts i en väska, sa en talesperson för La Guardia Civil i Cueta till Metro när det hela uppdagades.

Det visade sig att en 19-årig kvinna, som inte är släkt med pojken, försökt smuggla pojken in i Spanien. I samband med detta tros ha tagit emot en stor summa pengar.

Senare samma dag omhändertogs pojkens pappa vid samma gränskontroll. Nu står han åtalad för brott mot mänskliga rättigheter, skriver amerikanska CBS News.

LÄS MER: Ung pojke smugglades i resväska – fastnade i tullen

Pappan, som uppges bo tillsammans med åttaåringens mamma och 11-åriga syster i Spanien, ska enligt hans advokat Francesco Luca Caronna ha trott att sonen skulle föras till Europa via bil, med ett visum han betalat i förväg.

Enligt CBS News säger advokaten att chansen är stor att domaren kommer godta pappans förklaring och släppa honom så att familjen kan återförenas.

Sonen, som för närvarande befinner sig på ett center för minderåriga i La Ceuta, har beviljats ett tillfälligt uppehållstillstånd av spanska myndigheter.

La Ceuta är en stad och exklav på den nordafrikanska Medelhavskusten. Det är en spansk gränsstation mellan Spanien och Marocko som ofta utsätts för människosmugglingsförsök. Att en person smugglas i en väska är dock ovanligt.

Enligt La Guardia civil var det ett under att åttaåringen inte kvävdes till döds inne i resväskan.

LÄS MER: Över 20 utrotningshotade papegojor smugglades i plastflaskor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset