Helena Eld stod med sina barn och väntade på bussen när pokémonspelare slängde sig över barnvagnen.
Helena Eld stod med sina barn och väntade på bussen när pokémonspelare slängde sig över barnvagnen.

Helena Eld stod med sina barn och väntade på bussen. Då kom Pokémonspelande ungdomar och slängde sig över hennes barn som satt i syskonvagnen. ”De bara skrattade och skrek om Pokémon”, säger hon till Metro.

Pokémonhysterin har spritt sig över landet. Människor kommer ut och rör på sig, men spelet har även visat på sina baksidor, när folk letar efter pokémon hemma hos privatpersoner. Polisen i Haninge har till och med uppmanat spelare att ”inte glömma den riktiga världen” och påpekat att det till exempel är viktigt att följa trafikregler och respektera andra människor.  

LÄS MER: Här är polisens uppmaning efter Pokémon Go-hysterin

Men det rådet verkar inte ha nått alla.  
I måndags stod Helena Eld stod och väntade på bussen i Handen utanför Stockholm med sin barnvagn med barnen som är 3 och 2 år gamla. Busshållplatsen ligger vid en gångväg och det fanns enligt Helena gott om plats för att gå förbi vagnen. 

– Helt plötsligt kom fyra ungdomar med varsin telefon framför sig. En av dem slänger sig över min syskonvagn och min son som låg och sov där i. Sen kommer en annan och de ramlade över varandra. De skrattar och skriker något om Pokémon. Ungarna var livrädda, berättar hon för Metro. 

LÄS MER: Arvid trodde det var en inbrottstjuv – var pokémonspelare

Själv blev hon arg och när hon skulle skydda barnen grep hon tag i en av ungdomarna och råkade armbåga honom i ansiktet. Hon bad då om ursäkt för att hon gjort honom illa. 

Ungdomarna, som Helena Eld uppskattar vara runt 17-18 år, sa själva ingenting i ursäkts-väg för händelsen. 

– De bara skrattade och skrek om Pokémon.  

Hur reagerade dina barn? 

– De började gråta och skrek. Den yngsta förstod inte vad som hände, min son har efteråt undrat kring detta, att det var pojkar som ramlade över vagnen och han var rädd.

Samtidigt som bussen kom gick ungdomarna vidare med sina telefoner i högsta hugg. Hon fick känslan av att spelarna slängt sig på vagnen med flit. 

– Jag har ingenting emot spelet, det är ett jättebra spel, många kommer ut tack vare det. Men det spelar ingen roll vad det är för slags spel, om man gör det för att jävlas. 

LÄS MER: En lunchrast med Pokémon Go – Metros reporter testar spelet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik