En polis i Umeå misstänks ha köpt sex. Polisen nekar till anklagelserna och skyller istället på sin bror. – Jag har haft den utlånad till min bror under en stund förut, säger polisen i förhör, enligt Aftonbladet.

Det var i oktober 2017 som mannen ska ha köpt sex. Han ska ha träffat kvinnan via ett internetforum, rapporterar Aftonbladet.

– Han förnekar allt och säger att det är hans bror som har gjort det här, säger Lena Kastlund, åklagare vid Särskilda åklagarkammaren, till Aftonbladet.

LÄS MER: Debatt: Vi som lever i prostitution behöver stödverksamhet med spetskompetens

Kvinnan har själv pekat ut mannen och säger att hon känner igen hans tatueringar. Ytterligare bevisning är inställda träffar på grund av vab och sjukdom som går att läsa ur sms-konversationer mellan de två parterna.

LÄS MER: Sara: Jag blev våldtagen och tvingad till prostitution

Polisens bror varken bekräftar eller dementerar påståendet att han ska ha lånat telefonen.

– Han kunde varken bekräfta eller förneka någonting. Han tillstod att han hade lånat telefonen, men hade en ganska luddig förklaring, säger Lena Kastlund till Aftonbladet.

LÄS MER: Döms för att ha sexofredat polis – slipper betala skadestånd

Domen ska meddelas 29 maj. Polisen kan dömas till böter och upp till sex månaders fängelse. Om polisen döms blir han även av med jobbet, enligt beslut från polisens personalansvarsnämnd.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset