När en kvinna fick fortkörningsböter ringde hon sin expojkvän som jobbade som polis. Han förfalskade protokollen och såg till att kvinnans böter försvann.

När en kvinna i maj 2015 stoppades av polisen och fick 1 500 kronor i fortkörningsböter ringde hon direkt till sin kompis. Kompisen hade tidigare varit tillsammans med kvinnan och var dessutom polis. Det skriver Helsingborgs   dagblad (HD).

► LÄS MER: Jimmy fick adhd-diagnos – får inte jobba kvar
 

Så fort patrullen som stoppade kvinnan kom tillbaka till polisstationen i Landskrona ska polisen som kvinnan ringde ha frågat om patrullen kunde riva kvinnans böter. Den tillfrågade struntade i att riva bötern men var osäker på om hans kollega skämtat eller inte. Polisen ska sedan ha förfalskat protokollen från hastighetskontrollen och strukit exflickvännens namn. 

Mannen dömdes sedan för urkundsförfalskning och är enligt HD ångerfull. Han accepterade åklagarens strafföreläggande om villkorlig dom och slapp på grund av det rättegång. 

Polisens personalansvarsnämnd kom sedan att påbörja ett ärende för att utreda om polisen borde sparkas. Men det visar sig nu att han får jobba kvar eftersom han inte agerat för sin egen vinnings skull och "uppvisat uppriktig ånger".

Nämnden menar därför att det inte finns någon anledning att tro att samma sak skulle hända igen. Mannen får därför "med viss tvekan" behålla sitt jobb.

► LÄS MER: Polisanställd körde med 2,85 promille – får jobba kvar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott