En polispatrull tvingades avliva en katt i Hästveda, Hässelholm. Katten på bilden har ingenting med det specifika fallet att göra.
En polispatrull tvingades avliva en katt i Hästveda, Hässelholm. Katten på bilden har ingenting med det specifika fallet att göra.

En katt misstänks ha blivit kastad ner i ett buskage och skadades så illa att polisen fick avliva den. Nu misstänks tre ungdomar i 15-årsåldern för djurplågeri.

Polisen larmades på tisdagen till en adress i Hästveda i Hässleholms kommun om att en katt farit illa. När polispatrullen kom till platsen ansåg den att katten inte gick att rädda.

Den var alldeles för skadad, som tidningen Norra Skåne var först med att berätta.

– Vi kallades till platsen då det fanns en skadad katt. Den hade så svåra skador att vi fick avliva den direkt på platsen, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

LÄS MER: Johannas katt Märta sköts av män i bil – fick avlivas

”Någon typ av gren har träffat kroppen”

Per Nilsson vid polisen ansvarar för ärendet.

– Katten har på något vis hamnat i ett buskage och någon typ av gren har träffat kroppen som har penetrerat huden på katten, säger han.

LÄS MER: Två små katter dumpades i sopsäck i skogen

Tre ungdomar är misstänkta

Tre ungdomar i 15-årsåldern misstänks nu för djurplågeri. Hur de ställer sig till anklagelserna är oklart.

– Det finns en anmälan om djurplågeri där det finns tre ungdomar i 15-16-årsåldern som är misstänkta för att ha orsakat kattens skador, säger Robert Loeffel.

LÄS MER: Säck med döda katter hittad sänkt i Klarälven

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset