Totalt 2 300 personer deltog vid polisinstansen i München.
Totalt 2 300 personer deltog vid polisinstansen i München.

Strax innan 12 på lördagen höll tysk polis en presskonferens i och med dådet i München. Polisen meddelade enligt Ekot att dådet inte haft några kopplingar till IS.

Den 18-åriga mannen som misstänks för dådet i shoppingcentret i München ska enligt polisen ha läst på om polisinsatser vid masskjutningar. Detta meddelade polisen under en presskonferens på lördagen uppger Sveriges Radio Ekot.

► LÄS MER: Det här vet vi om Münchendådet

Polisen var tydlig med att dådet inte haft någon koppling vare sig till flyktingar eller IS. Dådet ska inte ha haft några politiska motiv utan det ska ha rört sig om ett vansinnesdåd utfört av en ensam gärningsman. Den misstänkta gärningsmannen var född och uppväxt i Tyskland. Han uppges ha varit mycket ensam och haft kontakt med en psykolog men det finns det ännu inga bekräftade uppgifter på. 18-åringen bodde tillsammans med sin familj i München.

Vid en genomsökning av hans hem ska polisen inte ha funnit något som kan koppla dådet till IS men däremot ska 18-åringen ha läst på mycket på temat amok. Det vill säga att han läst på om polisinsatser vid masskjutningar.

► LÄS MER: Omvärlden fördömer Münchendådet

Gärningsmannen hade rustat sig med mycket ammunition och i hans ryggsäck hittade polisen 300 skott. 18-åringen hade ingen licens för det vapen som användes.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott