Stenkastningen mot bussen rubriceras som skadegörelse och smällarna mot polisen som försök till grov misshandel. Arkivbild.
Stenkastningen mot bussen rubriceras som skadegörelse och smällarna mot polisen som försök till grov misshandel. Arkivbild.

För andra natten i rad har det varit stökigt i Södertälje. En lokalbuss har utsatts för stenkastning och polisen har fått kraftiga smällare, så kallade bangers, kastade mot sig.Enligt polisen är det i stor utsträckning samma personer som stökat båda nätterna.

– Vi har helt enkelt identifierat ett antal individer därute. Vi känner ju igen dem, säger Peter Lindberg, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Polisen fick larmet om att en lokal linjebuss utsatts för stenkastning vid midnatt i Hovsjö i Södertälje. I bussen fanns bara chauffören, och en ruta krossades.

Det brann även bildäck i höjd med Hovsjö centrum.

– När den första polispatrullen kom dit kastades bangers från en gångbro, säger Mats Almquist, befäl vid polisens ledningscentral i Stockholm.

Han uppger att räddningstjänsten och ungefär 25 poliser tillkallades.

Även natten mot lördag utsattes polisen för stenkastning, i Brunnsäng i Södertälje. Ett 30-tal ungdomar tände eld på tre högar av däck intill Brunnsängs centrum och slängde stenar på buss och polis, och även så kallade bangers, skriver Länstidningen.

En 17-årig pojke greps misstänkt för våldsamt upplopp. Han förhördes och släpptes på lördagseftermiddagen efter beslut av åklagare. Misstankarna kvarstår och utredningen går vidare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset