Polismannen sa att han avlossade sitt vapen mot 17-årige Jeremy i självförsvar. En nyupptäckt videoupptagning säger någonting annat.

WPTV

17-årige Jeremy Hutton som har Downs syndrom tog den 10 oktober sin mammas vita herrgårdsvagn och körde iväg. Flera polisbilar kom ikapp honom – sen går meningarna isär om vad som hände. 

Enligt polismannen Jason Franqui, som under jakten fått reda på att pojken hade Downs syndrom, avlossade han skott mot föraren i självförsvar. 

– Jag såg föraren, han vände på ratten och var på väg mot mig. Jag var rädd för att han skulle köra in i mig, uppger han i ett inspelat förhör om händelsen, rapporterar WPTV i Florida.

Kameran på polisens instrumentbrädan varken stödjer eller motsäger hans berättelse och Franqui friades från ansvar.

Men nyligen kom en vändning i historien. Jeremys familj har anlitat en advokat som har tagit fram bilder från en trafikkamera i korsningen där skjutningen inträffade – något som åklagaren inte gjort när polismannens skuld utreddes. 

– Trafikkameran visar tydligt att Jeremy Hutton var på väg bort från polismannen och styrde sitt fordon så långt till vänster som han kunde, säger advokaten Stuart Kaplan till tv-kanalen. 

Han menar att polismannen även om Huttons bil stötte in i polismannens aldrig var i någon fara och arbetar nu för att fallet återigen ska tas upp. 

Jeremy Hutton träffades i armen, bröstet och i huvudet men överlevde mirakulöst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset