Utmaningen kan innebära fara för andra trafikanter, varnar polisen i Bombay.
Utmaningen kan innebära fara för andra trafikanter, varnar polisen i Bombay.

Drakes låt “In my feelings” blev snabbt en hit. Kort därefter fylldes internet med “Kiki challenge” där en person ska dansa bredvid en körande bil. Nu varnar polisen i flera länder för den populära utmaningen.

Klipp på personer som hoppar ut ur rullande bilar och dansar till låten “In my feelings” har spridits i sociala medier. Fenomenet tog fart för drygt en månad sedan, efter att komikern Shiggy själv lade upp en video där han dansar bredvid en bil på Instagram, rapporterar The Guardian.

Nu varnar polisen och andra myndigheter i flera länder för utmaningen efter en rad trafikolyckor. Personer har kört in i stolpar, ner i väggropar, blivit påkörda eller ramlat ur bilen.

LÄS MER: Jättegnagare i Göteborg blir viral

Utmaningen går ut på att en personen går ut ur bilen medan den rullar och dansar en speciell dans, en annan filmar inifrån bilen medan bilen fortsätter att köra.

LÄS MER: Den här tårtan har blivit viral av en anledning – snällhet räknas

Spanien, Indien, USA och Förenade Arabemiraterna är några av de länder som har gått ut med varningar och uppmanar människor att inte delta i utmaningen.

I Bombay, Indien, har polisen själva skrivit att tävlingen innebär en fara för andras liv och att trafiksäkerhet inte är något skämt. I Egypten är dansen till och med olaglig, eftersom man inte får lov att blockera vägen eller köra med öppen dörr det. Personer som gör det kan i värsta fall straffas med fängelse.


LÄS MER: Därför blev fisken i ansiktet en viral succé

Än så länge finns inga rapporterade dödsfall i samband med utmaningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset