Det är klarlagt att beteendet var olämpligt, anser åklagaren.
Det är klarlagt att beteendet var olämpligt, anser åklagaren.

Med fisar, ”runkrörelser” och andra olämpliga beteenden trakasserade mannen sin kollega på polisstationen. Men förundersökningen har nu lagts ner då åklagaren inte anser att det når upp till ofredande.

Den polisanställde ska på olika sätt ha trakasserat sin kollega på polisstationen i Stockholmsområdet från och med januari 2014 till mars 2015. Händelserna anmäldes i mitten av maj.

I anmälan står det att den misstänkte ”gör runk-rörelser med handen samtidigt som denne juckar med underlivet”. Något som ska ha skett vid flera tillfällen. Den misstänkte ska även ha gått in på kollegans rum och släppt fisar samt tryckt underlivet och baken mot rutan till kontorsrummet.

►LÄS MER: Svensk kvinna får 148 miljoner efter trakasserier på jobbet

Den polisanställde erkänner i förhör att ”det har förekommit sådana saker”. Han menar att det var en jargong och han inte uppfattade det som att kollegan tog illa upp. På frågan om de hade en hög skämttröskel svarar han: "Den är hur hög som helst".

Trots att mannen erkänner flera av gärningarna har åklagaren valt att lägga ner förundersökningen. Åklagaren menar att beteendet är olämpligt men att det inte når upp till ofredande, därför faller det inte heller under allmänt åtal.

Mannen har dock blivit förflyttad från avdelningen.

LÄS MER: Malin, 23, stalkades – fick 700 sms och meddelanden på Facebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset