Mannen på bilden har inget med artikeln att göra.
Mannen på bilden har inget med artikeln att göra.

En ovanligt trött polisanställd har försovit sig ett otal gånger och till och med sovit sig igenom ett helt arbetspass. Nu hotas han med löneavdrag.

I ett yttrande till polisens ansvarsnämnd räknar regionpolischefen för Polisregion Syd upp ett tiotal tillfällen under 2013, 2014 och 2015 där mannen uteblivit från jobbet. Varje gång har hans chef varit tvungen att ringa och väcka honom. Det har sedan tagit en timme för polismannen att komma in till jobbet.

Men sovandet har inte bara skett i hans egen säng. 

”I december kommer N till sitt arbete, lägger sig i en soffa och sover sig genom ett helt till natt förlagt arbetspass.”, skriver polischefen. 

Trots att han fått förklarat för sig att beteendet kan leda till avsked har han fortsatt försova sig. Inte ens när en så kallad kontrollmånad då mannen måste rapportera in till överordnad när han kommer och går varje dag slutar han försova sig. 

Mannen är anställd som turlagsadministratör, en tjänst som bland annat innebär att hålla uppsikt över intagna, ordna med transporter och assistera vid provtagningar.

I samtal har mannen, som varit anställd i mer än tio år, erbjudits hjälp men tackat nej. Han har inte kunnat ge någon förklaring till den ständiga frånvaron men säger att han tar ansvar för sitt beteende.

Polisregion Syd begär att mannen ska straffas med löneavdrag eftersom han trots flera samtal och erbjudanden om hjälp inte har rättat sitt beteende.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset