En polisbil krockade med en taxi i Klaratunneln i Stockholm mitt under pågående utryckning. Bild ej från det aktuella tillfället.
En polisbil krockade med en taxi i Klaratunneln i Stockholm mitt under pågående utryckning. Bild ej från det aktuella tillfället.

En polisbil krockade i natt med en taxi i Klaratunneln i Stockholm under en pågående utryckning. Polisen fick föras till sjukhus med nack- och ryggsmärtor.

Strax innan halv tre natten mot söndagen fick polisen in ett larm om ett personrån på Gärdet i Stockholm. Två gärningsmän hade tilltvingat sig kontanter och en klocka från en person genom hot med ett knivliknande föremål och en batong.

LÄS MER: Ambulans krockade med barnfamilj

En av polisbilarna som larmades till platsen kom dock aldrig fram. Mitt under utryckning krockade polisbilen med en taxi i Klaratunneln.

– Ingen i taxin ska ha skadats, tack och lov. Polisen fick däremot föras till sjukhus med nack- och ryggsmärtor, men har nu fått lämna sjukhuset. Så det var inga allvarliga personskador, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Vad hände med utryckningen till personrånet på Gärdet när polisen inte kom fram?

– Det var flera polispatruller som kallades dit, så det var andra poliser på platsen, säger Anna Westberg.

LÄS MER: 17-åringen skulle köra upp – körde rakt in i trafikskolan

Polisen har under söndagsmorgonen börjat inventera övervakningskameror där de misstänkta gärningsmännen kan ha fastnat på bild, men ingen har ännu gripits för rånet.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polisen taxi rån