Polisen bekräftar nu att den man som anhållits misstänkt för mord på Lena Wesström, tidigare utretts för att ha misshandlat henne.
Polisen bekräftar nu att den man som anhållits misstänkt för mord på Lena Wesström, tidigare utretts för att ha misshandlat henne.

Den man som sitter anhållen misstänkt för mord på Lena Wesström i Örebro, är samme man som tidigt i utredningen var anhållen misstänkt för att ha kidnappat henne. Han utreddes även för att ha misshandlat henne förra året. Det bekräftar nu polisen.

Under tisdagen anhölls en person som skäligen misstänkt för mord på Lena Wesström, 45, i Örebro. Metro kunde tidigt berätta att det rörde sig om en man, som är anhållen på den lägre misstankegraden. Nu bekräftar polisen att den anhållne är en man i 40-årsåldern som tidigare utretts för misshandel av Lena Wesström, vilket även Nerikes Allehanda har rapporterat om.

LÄS MER: Uppgift: Lena Wesström anmälde utpekad man för ofredande – tog tillbaka anmälan

Metro har tidigare rapporterat om den misstänkta misshandeln, som skulle ha genomförts i januari förra året.

Den misstänkta misshandeln ska ha börjat genom ”ett tjafs” i mannens bil. Därefter ska mannen ha tagit tag om Lena Wesström ”genom att lägga sin högerarm runt hennes nacke och dra ner hennes överkropp”, enligt dokument som Metro tagit del av. ”Den misstänkte höll ett hårt grepp om henne” och medan hon satt fast ska han ”ha gnuggat knogarna ovanpå hennes huvud så att smärta uppstod”, går vidare att läsa.

Utredningen lades dock ner eftersom mannen ”haft en rätt att avvisa målsäganden från sitt fordon och i slutändan använda ett visst tvång” och att ”uppgifterna om vad som ska hänt skiljer sig delvis åt”, enligt nedläggningsbeslutet.

LÄS MER: Polisen bekräftar: Död kvinna var Lena Wesström

Lena Wesström anmäldes försvunnen den 15 maj, och Metro kunde tidigt avslöja att polisen utredde ett misstänkt människorov. En person var under en kort period anhållen misstänkt för kidnappningen, men släpptes och lämnade därefter landet, enligt uppgifter till Metro.

Den 19 maj hittades Lena Wesström död i närheten av sin bostad i området Hjärsta. Polisen bekräftar att den nu mordmisstänkte mannen är samma person som tidigare var anhållen misstänkt för att ha kidnappat henne.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset