När Erik Åkerlund, lokalpolisområdeschef för Botkyrka i Stockholm, skulle hämta posten fann han ett kuvert utan avsändare. I brevet fanns ett handskrivet brev och två hundralappar – från en person som spottat på en polisbil och nu ångrade sig.

Det var under onsdagen Erik Åkerlund som är lokalpolisområdeschef i Botkyrka i Stockholm la upp en bild på Twitter med ett handskrivet brev. I brevet låg två hundralappar och ett handskrivet brev med texten "Bättre sent än aldrig. Ha det bra. Betalning för en spottloska på fönstret på en av era bilar. Köp något gott till fikat eller så". 

► LÄS MER: Lämnade tillbaka lånebok – efter 35 år

– Det är väl någon som har fått dåligt samvete över att ha spottat på en polisbil vid något tillfälle, säger Erik Åkerlund till Nyheter24.

Erik Åkerlund upptäckte enligt tidningen brevet när han skulle hämta posten. Brevet saknade avsändare.

För Nyheter24 berättar Erik Åkerlund att det är vanligt att det finns en frustration bland polisen när man kommer hem från ett jobb och ser att någon gjort så mot en polisbil. Han passade därför på att läsa upp brevet för alla gruppchefer i Botkyrka.

Åkerlund ska nu stämma av med poliserna för säkerhets skull, men pengarna kommer förmodligen att användas precis för det ändamålet brevskrivaren tänkt sig. 

Metro har sökt Erik Åkerlund.

► LÄS MER: Abdullah lämnade tillbaka Alis stulna Iphone 6 – hyllas

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott