Den unga kvinnan hittades mördad i en skogsdunge.
Den unga kvinnan hittades mördad i en skogsdunge.

Den unga kvinnan hittades död i Hökarängen våren 2016 efter att ha varit försvunnen i månader. Men redan två dagar efter försvinnandet fick polisen tips om att hennes make hade hotat henne, rapporterar Ekot. Polisen gjorde dock inget och mannen lämnade landet.

Det var i maj 2016 som den unga kvinnan från Afghanistan hittades mördad i ett skogsparti i Stockholmsförorten Hökarängen. Då hade hon varit rapporterad försvunnen sedan den 17 mars samma år. Hennes make misstänktes för brottet, men han fanns inte längre i landet och efterlystes via Interpol. Han är nu häktad i sin frånvaro.

Men enligt en granskning av Ekot fick polisen information om mannen redan två dagar efter försvinnandet. Han ska då fortfarande ha befunnit sig i Sverige och han lämnade landet först tre veckor senare.

– Jag berättade allt och lämnade bilder på personen som hotade henne, säger en uppgiftslämnare som var en vän till kvinnan.

LÄS MER: Polisen: Man med ”kopplingar till MC-grupper” skjuten till döds

Den 20 år äldre maken ska bland annat ha hotat och övervakat sin fru tiden före hennes död. Men enligt vännen tog polisen inte informationen på allvar.

– Polisen sa att man skulle försöka kolla upp det, men de ringde aldrig tillbaka till mig, säger vännen till Ekot.

Varken polis eller åklagare vill kommentera uppgifterna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott mord