Flicka ska ha överfallits och våldtagits på en kyrkogård.
Flicka ska ha överfallits och våldtagits på en kyrkogård.

En minderåriga flickan var på väg hem från skolan när hon överfölls av tre okända män på en kyrkogård i Heby kommun. “Minst en av dem våldtog henne", säger jourförundersökningsledare Daniel Nilsson till VLT.

Händelsen inträffade i torsdags vid klockan 15 när den minderåriga flickan var på väg hem från skolan. Enligt polisen ska tre män ha överfallit henne på en kyrkogård i Heby kommun. Kyrkogården spärrades av på lördagen då polisen fick kännedom om händelsen. Under söndagen sökte hundpatruller av platsen efter eventuella dna-spår.

– En spårsökningshund har under söndagsmorgonen sökt efter DNA på kyrkogården och sökningen är nu avslutad, säger Daniel Nilsson till VLT.

LÄS MER: Misstänkt våldtäkt på kyrkogård – brottsoffret minderårig

Men ännu har ingen misstänkt gripits.

– Men vi har fått ett signalement på gärningsmännen. Signalementen går vi inte ut med i media förrän vi sytt ihop några lösa trådar i ärendet. Det jag kan säga är att vi har fått en tydlig bild av vad som hänt och det råder ingen tvekan om att brottet skedde inne på kyrkogården, säger Daniel Nilsson till tidningen.

Polisen uppger att de är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha varit vittnen till händelsen.

LÄS MER: Experten om friande våldtäktsdomen: ”Den är urusel”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott Våldtäkt