Ett tiotal fynd har gjorts i sökandet efter Lisa.
Ett tiotal fynd har gjorts i sökandet efter Lisa.

Ett nytt fynd har gjorts i sökningarna efter försvunna 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle. Det gjordes av frivilliga i Missing people.

Fyndet beskrivs som "mycket intressant" av polisen och ett område har spärrats av i anslutning till fyndet.

– Jag kan inte säga vad det är, men det är lämnat till polisen som bedömer att det har stort intresse, säger Kenneth Söderlund, Missing peoples ordförande.

Polisens presstalesman Stefan Gustafsson bekräftar fyndet.

– Det har gjorts ett nytt sakfynd som vi tittar närmare på, säger han.

►LÄS MER: Polisen: Allt tyder på att Lisa, 17, har blivit bortförd mot sin vilja

Fyndet har gjorts nära en grusväg, som går genom det grönskande landskapet, strax söder om kaféet där Lisa Holm jobbade innan hon försvann i söndags kväll. Det är i samma område som polisen i tisdags hittade vad som tros vara Lisa Holms mobiltelefonskal och delar av hennes mobiltelefon.

Polisen har nu spärrat av den smala vägen med en polisbil på tvären. En helikopter har också synts flyga lågt i närheten för att spana från luften.

Sökningarna runt Blomberg på Kinnekulle utanför Lidköping är nu inne på sitt fjärde dygn. Sökområdet har utökats och 50—60 poliser deltar i sökningarna.

Tidigare dagar har polisen koncentrerat sig kring två områden: en lada nära kaféet och ett område någon kilometer söderut — där det senaste fyndet gjordes.

I ladan hittades i måndags en handske som enligt föräldrarna är av samma slag som Lisa Holm hade. DNA-analysen av handsken är ännu inte klar. Vid grusvägen hittades, förutom det tidigare fyndet av telefondelar, personliga tillhörigheter i går kväll. Exakt vad det är för något vill inte polisen gå in på, men familjen har bekräftat att det är 17-åringens saker.

Intresset från frivilliga fortsätter att vara intensivt. Under onsdagen var det enligt organisationen Missing people runt 900 personer ute och letade i områden som polisen redan sökt igenom. I morse drog man igång en ny skallgångskedja med ett par hundra frivilliga.

Fallet engagerar många i trakten, men även mer långväga.

– Det är en stor andel unga flickor som är med i sökningarna. Många kommer från bygden, men flera har rest långt för att vara med. Stämningen kan närmast beskrivas som koncentrerad, men det finns också de som är ledsna, säger Kenneth Söderlund.

Lisa Holm skickade ett sms till föräldrarna när hon slutat för dagen på kaféet i söndags, men hon kom aldrig hem till Skövde. Mopeden stod kvar med nycklarna i.

Polisens huvudteori är att hon utsatts för brott. Försvinnandet utreddes först som olaga frihetsberövande, men uppgraderades till det betydligt allvarligare brottet människorov.

För att få svar på frågan om vad som hänt Lisa Holm blickar polisen även bakåt.

– Vi tittar också på andra händelser i trakten av Kinnekulle, tillbaka i tiden, för att se om de på något sätt kan kopplas till det här försvinnandet. Vi jobbar brett och vänder på varje sten. Om någon person verkar särskilt intressant, så kollar vi förstås upp den extra noga, säger Christer Fuxborg, som är polisens pressansvarige på plats vid Källby idrottsplats.

En hel del tips kommer in, men ingen person har gripits och polisen är förtegen om sitt spaningsarbete.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset