Polisen i Düsseldorf ska ha hittat en "betydelsefull" ledtråd i Andreas Lubitz hem.
Polisen i Düsseldorf ska ha hittat en "betydelsefull" ledtråd i Andreas Lubitz hem.

Andrepiloten Andreas Lubitz, 28, misstänks medvetet ha störtat Germanwings flight 9525. Under natten mot fredagen sökte polisen igenom hans hem och enlig Daily Mail har man hittat ”en betydelsefull ledtråd”.

På torsdagen uppgav den franska åklagaren Brice Robin på en presskonferens att andrepiloten Andreas Lubitz medvetet kan ha orsakat kraschen i Alperna som kostade 150 människor livet. Andreas Lubitz ska ha låst ute första piloten ur cockpit och sedan tryckt på en knapp som fick planet att sjunka.

Flygbolaget Germanwings, där Andreas Lubitz arbetat sedan 2013, beskriver honom som en fullständigt tillförlitlig pilot. Men personer som kände andrepiloten har berättat att psykiska problem tvingade honom att avbryta sin pilotutbildning under några månader 2008.

– Tydligen blev han utbränd, deprimerad, säger en annan bekant till Frankfurter Allgemeine.

Lubitz, som kom från staden Montabaur i Rhenområdet, bodde hemma hos sina föräldrar, men hade också en egen lägenhet i Düsseldorf. Vänner och grannar beskriver honom som en flygentusiast som länge drömt om att bli pilot. Grunderna lärde han sig på en lokal klubb, där han i många år ägnade sig åt segelflyg.

Peter Rücker, mångårig medlem i flygklubben, beskriver Lubitz som en trevlig ung man som var en i gänget.

– Han var rolig, men kunde kanske ibland vara lite tystlåten, säger han till tidningen Frankfurter Allgemeine.

Under natten mot fredagen genomsökte polisen i Düsseldorf  Andreas Lubitz lägenhet. Enligt Daily Mail ska polisen ha tagit med sig en dator, en laptop och andra dokument.

– Vi har hittat något som nu ska skickas iväg för tester. Vi kan inte säga vad det är  för tillfället men det kan vara en betydelsefull ledtråd till vad som hände. Vi hoppas att det ger någon förklaring, säger en polis till Daily Mail.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset