Erik Nord, chef för polisen Storgöteborg, bekräftar uppgifterna. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Erik Nord, chef för polisen Storgöteborg, bekräftar uppgifterna. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Även Polisen i region Väst har nu inlett en så kallad särskild händelse med anledning av terrorhotet, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.

I Stockholm har polisen fått tillgång till extra resurser på grund av ett möjligt terrorhot – nu görs samma sak i Göteborg. Polischefen Erik Nord bekräftar för GP att beslutet togs i onsdags.

– I övrigt kan jag inte säga något mer om detta, säger han.

Säkerhetspolisen och polisens nationella avdelning (Noa) arbetar med att bedöma uppgifter om att misstänkta terrorister tagit sig in i Sverige.

– Det finns ingen hotbildsförändring när det gäller region Väst, säger ansvarig kommenderingschef Robert Karlsson till Metro.

►LÄS MER: Det här vet vi om det befarade terrorhotet mot Sverige

Vid "särskild händelse" kan polisen arbeta på ett annat sätt än vanligt och det används vid både fotbollsmatcher och terroristangrepp.

– Vi har startat den här särskilda händelsen för att kunna stödja särskilda händelse som pågår på nationell nivå på Noa. Konkret handlar det om att inventera resurser och utrustning, säger Robert Karlsson.

Sverige har en förhöjd beredskapsnivå för terrordåd sedan 2010.

– Den jobbar vi med varje dag. Råden som gått ut är: lev som vanligt, var uppmärksam på om något avviker väldigt tydligt och då vill vi ha in uppgifter om det så klart. Men det ville vi förra veckan också, om man säger så.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott