Polisen höll under tisdagen en pressträff om de så kallade IKEA-morden som ägde rum under måndagen. En man och en kvinna mördades, och två män från Eritrea är misstänkta för dådet.

En 55-årig kvinna och hennes 28-åriga son mördades under måndagen när de knivhöggs på IKEA i Västerås. Två män, födda 1992 respektive 1979 är misstänkta för brottet.  Brottsoffren är hemmahörande i Skellefteå.

Den 23-åriga mannen som är skäligen misstänkt nekar till brottet. Den 35-åriga mannen är svårt skadad och har opererats två gånger sedan mordet. Han har ännu inte kunnat förhöras. 35-årigen är på sannolika skäl misstänkt för brottet och anhållen i sin frånvaro.

– Han har varit där men inte gjort någonting, säger den 23-åriga mannens advokat, Maria Wilhelmsson, till TT.

Under pressträffen bekräftade polisen att de två misstänkta är från Eritrea och ska ha bott på samma flyktingförläggning i Arboga. Polisen benämnde händelsen som ett vansinnesdåd och ser inte att några politiska förtecken skulle finnas. Det är heller ännu inte klart om de två misstänkta ska ha någon ytterligare koppling till varandra.

Polisen anträffade kniv på platsen, men väljer att inte gå ut med uppgifter om händelseförloppet. Det finns i nuläget inga uppgifter som tyder på att ytterligare personer ska ha varit inblandade i dådet.

– Något ytterligare kan inte sägas om hur det har gått till väga, sa Vice chefsåklagare Eva Morén under presskonferensen.

Polisen ser heller inga tydliga kopplingar mellan de misstänkta och de mördade.

Mer uppgifter än så går inte polisen ut med och de är tydliga med att de inte vill gå in på fler detaljer. Detta kan enligt polisen störa utredningsprocessen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott