Bilden är från en annan olycka.
Bilden är från en annan olycka.

Dö inte i mina armar! Så inleder polisen Linda Rosander ett inlägg som berört tusentals människor på Facebook. ”Jag hoppas att månniskor tänker till innan de sätter sig bakom ratten”, säger hon till Metro.

Ungdomspolisen Linda Rosander skulle precis avsluta kvällspasset tillsammans med en kollega när hon fick ett larm om en påkörd person i Västerås. 

När hon kom dit möttes hon av en fruktansvärd syn. 

”En liten flicka låg livlös på vägen. 20 meter därifrån fanns en bil som vi förstod var den som kört på flickan. Flickans kompisar skrek och tiden kändes som ett vakum.”, skriver hon på Polisen Västmanlands Facebooksida. 

► LÄS MER: Polisens gripande inlägg om Spice till föräldrar

Linda ställde sig på knä och la uniformsjackan om flickan. 

”Jag säkrade hennes nacke och viskade samtidigt som jag lutade mig över henne vem jag var. Jag berättade också att ambulansen snart var där. Jag tänkte lilla vän, dö inte i mina armar.”

När ambulansen kommit och hämtat flickan fick Linda och kollegan i stället ta hand om det kaos som var på platsen. Ett antal barn och ungdomar sprang skrikande runt och en buss var på väg för att ta de chockade personerna till lasarettet. Kollegan tog hand om föraren, som var uppenbart påverkad. 

► LÄS MER: Hunden Jago hyllas efter heroisk räddningsinsats

”Jag sparkade bort lite bildelar från vägbanan som nu nästan var tom på folk. La in min blodiga uniformsjacka i bilen och åkte iväg.”

Mot alla odds överlevde den lilla flickan, men hon kommer att bära med sig ärren från olyckan för alltid. 

Lindas berättelse slog an en sträng hos läsarna när hon lade ut den på Facebooksidan. Inlägget har delats nästan 8 000 gånger i skrivande stund och i kommentarerna finns fler hjärtan än bokstäver. 

– Det är ju overkligt att det fått så stor spridning men med tanke på budskapet är det viktigt att det sprids, säger Linda Rosander till Metro. 

Tror du att det här kan påverka? 
– Jag hoppas att det kan få månniskor att tänka till innan de sätter sig bakom ratten.

Dö inte i mina armar!Jag och min kollega skulle precis avsluta kvällspasset när radion larmade ut om en trafikolycka...

Posted by Polisen Västmanland on den 30 mars 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset