Enligt polisen har bedragare kommit över fullständiga uppgifter till 10 000 personer som bokat hotell via sajten Booking.com. Bedragarna har sedan kontaktat kunderna för att lura av personerna pengar.

Har du bokat hotell via sajten Booking.com? I så fall bör du vara försiktig. Det menar polisen som under måndagen gick ut med en varning på Facebook om att bedragare kommit åt e-post och fullständiga bokningsuppgifter till personer som bokat hotell via sajten.

Bedragarna har sedan mailat hotellkunden och menat att kunden måste betala för sin vistelse i förskott.

► LÄS MER: Polisen varnar för Spotify-bedragare – så avslöjar du bluffen
 

"Eftersom mailet innehåller alla äkta bokningsuppgifter och personuppgifter har många med skäl trott att det var äkta och därför betalat in bokningen i förskott, men till bedragarens konto som står i mailet.", skriver polisen.

Enligt Aftonbladet är det ännu oklart hur många som gått på bluffen, men enligt polisen är det många som har blivit lurade eftersom mailen i regel verkar vara trovärdiga.

– Tänk dig själv om du bokar ett hotell i London med fem övernattningar. Några dagar senare får du ett mejl som ser ut att komma från hotellet med alla dina personuppgifter och bokningsuppgifter. Allting är rätt. Det är klart som sjutton att det kan lura många, säger Jan Olsson, förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericenter, till Aftonbladet.

Polisen uppmanar nu människor som bokat ett hotellrum och fått ett liknande mail att kontakta hotellet för att kontrollera mailets äkthet, och att i sådana fall absolut inte använda telefonnumret som står med i mailet.

► LÄS MER: Bedragarnas nya knep – varnar för bedragare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott