Den här betongklumpen kastades mot polisbilen efter räddningsarbetet. Bilden är ett montage.
Den här betongklumpen kastades mot polisbilen efter räddningsarbetet. Bilden är ett montage.

En tvåårig pojke föll handlöst mot marken när han ramlade ut genom ett fönster på lördagskvällen. Polisen som deltog i räddningsarbetet utsattes för stenkastning.

Vid 17.30-tiden på lördagen fick polisen in ett larm om att ett barn hade ramlat ut från ett fönster i ett lägenhetshus i Uddevalla skriver Bohuslänningen. 

Enligt uppgift från polisen var fallet från fönstret en olyckshändelse skriver   GP. Tvååringen ska ha varit på väg ut för att leka tillsammans med sin mamma när han under förberedelserna lyckades klättra upp i ett fönster och trillade ut.

► LÄS MER: Nej, stenkastare slipper inte straff i Sverige

Både ambulans och polis ryckte ut för att delta i räddningsarbetet. När polisen ska lämna platsen kastas en betongklump som träffar sidan på polisbilen.

”Med denna utveckling kommer vi kanske inte kunna ta oss fram till den som verkligen behöver det. Detta måste upphöra!” skriver Polisen i västra Fyrbodal på sinFacebooksida där de även lagt upp en bild på betongklumpen.

Ingen är ännu gripen för händelsen och polisen saknar signalement på personerna bakom stenkastningen skriver GP. Polisen söker därför vittnen till händelsen. Såg du något kontakta polisen på 114 14.

– Vi vill gärna få reda på så mycket som möjligt om någon har sett stenkastningen. På så sätt kan vi komma åt de som gjorde detta, säger Stefan Lång, inre befäl på polisen i Uddevalla till Bohusläningen.

Pojken klarade sig med lindriga skador.

► LÄS MER: Polis skulle skjutsa hem äldre man – utsattes för stenkastning

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott